Thursday, March 24, 2011

~very disappointed!!!!~

assalamualikum......
sgt2 kecewa ngan result exam hakim yg lepas.
aduhh...merudum sgt.klu sblm2 ni result exam dia xde la
sgt membanggakan tp at least A ngan B jer,tp kali ni C ngan D pun ade gak.
nasib la xde E.klu x lg la pening pale ibu.aduhh...menyesal
sgt sbb x betul2 tegas ngan dia.start dr cuti panjang last year
hakim asyik dok melekat jer ngan PS2.tp kali ni ibu kene btl2 tegas.no more PS2..
no more PC GAMES...no more FB...bkn nk soh dia ngadap buku
tp xnk dia leka sgt ngan game2 tu sume.harap2 ape yg
ibu wat ni blh menaikkan prestasi pelajaran
hakim semula.amin.....

5 comments:

RiEda96 said...

emm besala eja..k.ida dah kena tahun lepas, masa ikmal darjah 1. tapi 100% bukan salah dia, salah kami sebagai mak bapak. k.ida langsung tak tengok dia, kalau ada pun sekali sekala. ikmal darjah 1 pertengahan tahun baru dia boleh baca, masa exam bulan 5 tu result teruk sangat. mana taknya, dia sekolh pagi, k.ida bangun lambat, dia tak pegi sekolah, dh tu pulak, homework, k.ida tak bagi perhatian sangat, time cuti buku langsung tak pegang, tapi bila nak exam hujung tahun tu k.ida bagi masa kat dia 2 minggu ja eja, k.ida ajaq dia sampai boleh baca. so, exam mendadak naik dari nombor 30++, dapat nombor 20. cik pun terkejut. memangla tak bagus result dia, tapi prestasi mendadak. so, cikgu panggil kami dan slowtalk kata ikmal bukan tak pandai tapi, kurang perhatian. so, start tahun ni, k.ida memang bagi perhatian kat dia, dan dalam masa sama, k.ida tak sekat masa main dia, alhamdulillah, dia dah improve membaca, dah lancar, dan ujian bulanan bulan lepas, alhamdulillah, semua result dia A,B,A,B. kalau ada pun bahasa arab ja teruk sikit, itu tak katala.. k.ida pun dah lupa dah apa yang belajar dulu.. memang tak boleh ajaq dia..

Eja punya kes, mungkin hakim leka dengan suma tu..bukan dia tak pandai, tapi besala budak2 cerdik ni, dia rasa dia boleh jawab tak baca buku pun, buat mudah.. takpa.. eja tak keja, masih ada masa untuk tengok dia.. k.ida ni, masa terhad, tapi kena berkorban jugakla demi anak2. depa la ni belajaq bukan cam kita dulu.... buku depa darjah 2 macam kita darjah 4,5 dulu....

takpala.. eja jangan sedih, kecewa takpa.. kdg2 anak2 ni kita taktau masa depan depa, kdg2 la ni tak ok, besaq2 nnti menyerlah..cuma kita tak boleh lepas tangan.. k.ida dah ambik iktibar dari kes ikmal.. irfan lepas ni, masuk darjah 1 k.ida akan pastikan dia dah boleh membaca..

ok eja, jgn sedih2 arrr... :) lepas ni nak kaya dah.. nak ngasuh hadda dah.. duit banyak dah.. huhuhu...

mamalieyna said...

aduhai..prestasi anak tak bagus, kita susah hati kan..hu~ hrp2 dpt perbaiki nnti..dunia skrg penuh cabaran, kena beringat sentiasa kan..

good luck! hee..~

amirakim said...

thanks mamalieyna..

amirakim said...

thanks k.ida.mmg tension sgt tgk result dia kali ni.ya allah...mcm x percaya.mmg salah eja jugak.mcm kata k.ida la.eja pun lalai gak.x tegas ngan dia.sbb tu dia melampau.nk marah pun cam x guna kan.nasihat jer la.

Ju said...

sama la ngan anak2 aku eija, sakit hari tengok result..