Friday, October 29, 2010

~konsert syok sendiri~

video dgn ini mempersembahkan NUR ADRIANA AMIRA dgn lagunyer situasi yg di popularkan oleh bunkface.semoga anda semua terhibur.

~dah pandai main masak masak~

mira skrg dah pandai main msk2.sonok la pulak dok melayan dia.ble time ibu masak jer mira pun sibok soh kuarkan menan dia.nk masak jugak.kebetulan ibu dah ubah meja mkn ke depan.tmpt meja mkn tu lak digantikan ngan coffee table.kat situ la mira main.so dekat la ngan dapor.sambil ibu masak dapat la ibu melayan mira jgk.at least xde la dia ngaco ibu kat dapor lg.meh la kite tgk ape yg mira masak. ish...ish..ish...banyaknyer dapor.kalah ibu nih.aikk...cili pun ade.nk masak ape tu sayang?
sedang gigih memasak
hehehe...ikan ape tu????
mcm2 ada....
cerek dibuatnyer blender
mne baju baby tu.malu la....
uikk...sompat lg dok gayut
sonok ble tgk mira dah nk main masak2 cam ni.baru la nmpk pompuan sket.tp kalo sorg2 jer dia layan masak2 ni.kalo dah abang hakim blk skolah main lawan2 la pulak.mse tu dah cam budak laki.kadang2 risau gak tgk ble hakim berkasar sgt ngan mira.mira pun satu gak.kalo setakat sakit sket2 tu dia wat derk jer.kalo betul2 sakit baru dia nangis.dah biase agaknyer.maklum la mse dia byk bermain ngan abg jer.jadi x byk sikit mesti ikut gak perangai lelaki abg.

~alhamdulillah....~

alhamdulillah......nmpknyer hakim menunjukkan peningkatan dlm final year exam yg lepas.setakat hari ni belum ade yg fail lg.sumenyer A n B.harap2 xde la C n D.ibu risau sgt time hakim nk exam.sbb nmpk dia cam x kisah pasal pelajaran.byk main.x berikan tumpuan mse belajar.fikirannyer mengerewang ntah ke mana.yg dia tau nk main game....main bola....nk beli ais krim...nk mkn cadbury....hurmmm...tp ibu tau hakim bijak kan.ibu doakan yg terbaik tuk hakim.luv u.......

~menjelang hari kelahiran puteri ibu~

esok besday mira.ibu cadang nk buatkan sebiji kek coklat utk meraikannyer.tp dah lme sgt ibu x buat kek.seingat ibulah last sekali ibu bt mse umo ibu belasan taun.hurmmmm...lme dah tu.cam mne erk.mampukah ibu....rajinkah...menjadikah kek itu.tggu jer lah.!!!!!!!!!

Thursday, October 28, 2010

~jejak kasih~

raya taun ni betul2 jejak kasih.bkn ibu jer tau yg jumpe blk ngan kawan2 ibu.en.hubby pun same gak.sibuk dok cari kawan2 lame dia kat fb.ramai gak yg dia jumpa.tp sorang jer yg kiteorang jumpe mse raye itu hari.yg lain tu sume ade hal.lg pun kebykan kwn2 en.hubby still lg kat langkawi.ade 2/3 org jer yg dah kuar dr langkawi.actually en.hubby dl mmg dok kat langkawi.FIL pun masih menetap kat sne lg.cuma MIL jer yg blk dok kat kg.sbb dah bt umah kat kg kan.sayang lak nk dibiarkan kosong.ok...back to d title.kiteorg pg umah member en. hubby kat mergong.xcited sgt en hubby ku .
ini la member en.hubby yg dimaksudkan UDA YUSOFF.finally jumpe gak mereka berdua nih.ish...ish...mcm2 yg dorang bualkan.smpikan x sedar dah lewat mlm.opss....sblm terlupa nk gtau pic mira yg snap tau.hehehe...pandai anak ibu.
bergambar sblm blk.sbnrnyer kiteorg smpi pun dah lewat.sbb uda br jer blk dr sg.petani.kesian uda.mesti penat.
aikk...apsal tetibe jer ade pic novel ni lak ni.haa...novel ni uda bg kat ibu.motif pemberian ini?sbb kaka beliau merupakan menulis buku ini.AYU EMELDA.ade sape2 yg minat ngan ayu emelda x?smpi skrg ibu lom smpt lg novel ni.tp sinopsisnyer cam best jer.dolu2 rajin gak bce novel.tp sejak beranak 2 ni.ermmm....hampeh.nk bce pun x sempat.
sape lak ni?isteri uda kah?ohh...tidak.ni member skolah ibu.dsbbkan dia x smpt nk dtg mse gathering ari tu ibu g terjah umah dia kat puchong perdana.sgt happy dapat jumpe ko ana.muke ko x berubah.perangai pun same cam dl gak.yg bezanyer ko dah ade laki n beranak 3 dah skrg ni.ehh...ble nk dtg umah aku lak ni.smpi skrg aku tggu x smpi2.

~hakim's 7th birtday~

happy besday to u...happy besday to u....happy besday to hakim...happy besday to u.....clap3x.yeayy!!dah genap pun usia hakim 7 thn.dah lame dah pun gambar ni diambil.br skrg baru ibu berkesempatan nk update.bkn bz sgt.tp kemalasan menhantui diri ni.dok melayan fb jer.skrg ni pun tgh dok berchatting ngan en.hubby.hahahaha....gara2 nk jimat prepaid.sbnrnyer besday hakim pd 13 september.dah lme dah kan.mse tu still kat kg hubby lg.so...kiteorg kuar g mkn2 jer.
inilah keknyer.order choc moist kek.skali dapat sponge kek dah.frust jer.tgk la lilin pun bg 4 jer.ibu pun x cek dl.main ambk jer.mne xnyer lme gak ibu kene tggu coz kek yg ibu order dia dah jual kat org lain.tok wan ngan mak tok lak dok tggu lam kete.lg kelam kabut la ibu. hehehe...xpe la hakim.janji ade kek kan.bkn nk mkn sgt pun.
xcited smpi ternganga mulut.dah ler xde gg.hehehehe....
tuk hakim ibu n abah doakan semoga hakim membesar dgn sihat.menjadi anak yg soleh.menjadi abg yg bertggungjawab.berjaya di dunia n akhirat.dan yg paling penting yg hakim kene tahu ibu ngan abah sgt sygkan hakim.kami sentiasa mendoakan yg terbaik tuk hakim n mira.luv u so muchhhhh!!!

~buah hati ibu~

xde story ape pon.just nk abadikan gambar2 ni kat kat sini.putera puteri kesayanganku...
x ske la gaya hakim yg cam ni
senyum smpi ttp mate
dah kene badi lighter sejak raye ari tu
straight cut!!!
flying....
comel....
my luvly kids
tercekik adik tu kang
model cilik
wahh...wahh..wahh...
uikkss....jgn gadoh2.

~jom blk kedah pulak~

dah puas beraya kat perak now turn blk kedah umah hubby pulak.nk dijadikan cite en.hubby lak sakit perut on that day.kesian sgt.sepanjang perjalanan menahan sakit perut.smpi berpeluh peluh wp dalam aircond.kelakar pun ade gak.yg en.hubby ni lak satu hal.dah tau sakit perut xnk lak ikut highway.ikut jln biase mmg masak la.petrol pump pun ssh nk jumpe.harapkan masjid n surau jer nk melepaskan hajat.ish..ish...perjalanan yg spttnyer 4 jam dah jd 6 jam.ptg jugak la smpi umah hubby.
kalo kat perak ni mmg acara wajib.tp ini merupakan kali pertama kami bt kat hubby.meriah sggh.maklum la sedara mara en.hubby sume tggl area2 sini jer.1000 cucuk sate mlm sold out.
chicken wing pun ade.
ini adik2 hubby.eka n asuan.
antara menu2nyer.ade udang ngan sosej jgk.nasi impit lemang n bihun singapore.
antara tetamu yg hadir.ibu x tggu smpi hbs pun.penat sgt.
kanak2 riang.tgk la si hakim yg x berbaju.menjadi tokey bunga api

~flashback raya 2010 part 3~

pd hari raye pertama tu ibu ade wat gathering ngan kawan2 skolah.lame giler x jumpe dorang ni.lbh kurang 13 taun.last jumpe mse ambik result spm dl.actually kiteorg nk wat reunion.tp rmi lak yg x available.besa la kan time2 raye.byk xtvt lain.so mse gathering tu pun x ramai yg dtg.tp best sgt.dapat borak ngan dorang.masing2 dah ade family sndr.dapat la kenal ngan anak bini laki masing2.
antara menu2nyer.nasi beriania+laksa+nasi impit+lemang.
yg chinese2 ni mmg rajin dtg raye umah ibu.almost every year.best sgt.dorang sporting sgt.kalo dorang datang smpi 5/6 bijik kete skali.meriahh......yg berkemeja petak tu chee hong.ys sblh beliau tu pulak liau peng sang.peng sang dok kat kg jer.menoreh getah.disbbkan ayah beliau dah meninggal terpaksa la dia menjaga ibunyer.wahh....sgt terharu tau.sggp dok kat sbb nk jage ibu.mse skolah dl dorang ni la yg slalu ajar ibu ckp cina.sket2 jer la.smpi skrg ibu igt tau.
antara yg terawal.yg berbaju purple sedondon tu nazri a.k.a mat boya.mse kiteorg discus pasal gathering ni dia sket pun x bersuara.last2 dia yg smpi dl.surprise sgt.ade lak yg berkobar2 nk dtg lgsg x nmpk muke.hurmm......mat boya bertugas di butterworth skang ni sbg seorang tentera udara.
yg ini namenyer chan yoke peng.single n available lg tau.menjadi seorg pendidik di taiping.
yg ni lak member2 kakak ibu.kak ida n kak wanti.member ibu gak actually.dorang ni biras.husband dorang twin.
sembang lg....
yg ni lak one of my best fren mse form 3.nmenyer kamarul azhar@are.dah berjaya dia skrg.merupakan sorang lecturer kat politeknik sultan azlan shah tg malim.x sangke ko leh jadi pendidik skang ni are.dl pnyer la nakal.hehehee......
yg sedondon oren ni hamizan nayan.bekerja sbg sorang tentera laut.wife dia tgh ngandung mse tu.tp dah beranak dah ni.ntah la anak ape.x igt lak ibu.anyway congrats to both of u.
sebahagian dr yg hadir.yg baju purple hujung sekali tu nmenyer aloi.sgt2 kelakor orgnyer.smpi skrg x hilang kelakornyer tu.ape yg keluar dr mulut dia pasti membuatkan kita ketawa.mse kat umah hubby kat kedah ari tu sempat la terjah umah beliau kat alor janggus.tp lupe lak nk ambik gambar.rse cam rugi sgt.

~flashback raya 2010 part 2~

berikutnyer ialah sesi bermaaf maafan.syahdu sgt.hingga menitiskan air mate.layan pic jer la yer.
wif ayahanda tercinta.
maafkan anakmu wahai bonda
turn en.hubby lak
dah abis ngan mak ayah.kene la bermaaf maafan ngan en.hubby lak.byk dosa nih.ngeh3x...
ampun sye dr hujung rambut smpi hujung kaki yer bang.halalkan mkn minum sye selama nih.hehehehe....dialog yg hanye rekaan semate2.

Wednesday, October 27, 2010

~flashback raya 2010 part 1~

uikks...baru nk cite pasal raye.nk msk aidiladha br nk cite pasal aidilfitri.xpe la tuk tatapan n kenang2an ibu jer.rugi kalo x diabadikan lam blog nih.nnt tua2 leh la ibu imbau saat manis ni.insyaallah...kalo dipanjangkan umur.taun ni raye kat perak.sonok sgt.al maklum la beraya kat umah parent sndr ni lain sket sonoknyer.tp taun ni ibu blk nek bas jer ngan anak2 gara2 en.hubbyku yg bercuti lmbt.hari khamis br beliau leh blk.lmbt sgt rsenyer kalo nk blk together gether ngan beliau.kesian kat emakku sayang.sbb taun ni ibu n kakak ibu jer yg beraya kat umah mak.yg lain kene turn umah mentua mereka.kesian mak nk msk sorang2.nnt org lain raya mak lak demam.berikutan kebimbangan itu ibu mngambil inisiatif tuk pulang lbh awal iaitu pade hari selasa setelah mendapat kebenaran dr en.hubbyku.thanks laling......nek bas dr jln duta ke kamunting raya.smpi sne mak ayah n abg ibu dah tggu.then trs blk umah mak.
ble dah yg pakar2 x blk terpakselah yg kurang pakar ni tke over membuat lemang.serius giler muke.riso tkt lemang x jadi.hehehe....
sedia tuk dibakar
alhamdulillah...menjadi gak lemang ibu.tp kurang masin sket.ok...next time dah pandai nk wat sndr.
gambar ibu sekeluarga.stlh pening memikirkan tema tuk taun ni maka warna ini menjadi pilihan.